Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu (ERU TIP BİYEG) 2018-2019 dönemi ilk çalıştayını yaptı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu (ERU TIP BİYEG) 2018-2019 dönemi öğrenci eğitim çalıştaylarının ilkini 3 Kasım 2018 tarihinde Dönem 3 amfisinde yapmıştır. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M Hakan Poyrazoğu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meda Kondolot, Gevher Nesibe Genom ve Kök Hücre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul,  20 civarında öğretim üyesi ve 153 öğrencinin katıldığı çalıştayın açılış bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Halil Ulutabanca ERU TIP BİYEG’in geçen dönem yaptığı çalışmalar ve 2018-2019 dönemi çalışma programı hakkında bilgi verdi.  Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Dekan Prof. Dr.  M Hakan Poyrazoğlu’nun açılış konuşmaları sonrasında, sabah bölümünde Prof. Dr. Yusuf Özkul ”Genom ve Kök Hücre Merkezinin tanıtımı”, Prof. Dr. Mümtaz Mazıcıoğlu “Bilimsel hipotez nasıl kurulur, geçerliliği ve güvenilirliği nasıl test edilir” ve “Araştırma Etiği” konulu konferansları verdiler.  Öğrencilerle birlikte öğrenci yemekhanesinde yenilen öğle yemeği sonrası yapılan öğleden sonrası oturumunda ise ERU Dış İlişkiler Ofisi Erasmus birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Kanaan “Yurt içi-Yurt dışı eğitim fırsatları”, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eken “Bir Temel Bilim İnsanının Yurt dışı staj, doktora ve postdoktora hikayesi”, Dr. Öğr. Üyesi M. İlhan Şahin “Bir Klinik Bilim İnsanının Yurt dışı eğitim hikayesi” ismli konferansları verdiler. Son olarak günün değerlendirilmesinin yapıldığı çalıştay başarı ile tamamlanmıştır. Çalıştaya katkılarından dolayı Sayın rektörümüz, rektör yardımcımız, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tıp Fakültesi Dekanlığı