Tüm Öğrencilerimizin Dikkatine!

Öğrencilerimizin kafasında oluşan soruları gidermek için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç doğmuştur:

1. Pandemi süreci devam ettiğinden bugüne kadar net bir açıklama yapmak mümkün olmamıştır.

2. Rektörlük makamının 30 Nisan tarihli açıklamasının 4. maddesinde, açıklamanın tıp ve diş hekimliği fakültelerini kapsamadığı belirtilmiştir. Çünkü fakültemizin tüm derslerinin uygulamalı boyutu bulunmaktadır.

3. Dönem 1 öğrencilerinin yarıda kalan MED 118 ders kurulu ve tıbbi beceri dersleri, pandemi süreci sona erdikten sonra tamamlanacak ve sınavları bundan sonra yüzyüze yapılacaktır.

4. Dönem 1 öğrencilerinin MED 119 ders kurulu teorik ders sunuları ERUDM üzerine yüklenmiştir. Pandemi süreci sona erdikten sonra öğretim üyeleri ve öğrencilerden gelecek taleplere göre bazı dersler yüzyüze tekrar anlatılabilecek, pratik uygulamalar tamamlanacak ve sınavları bundan sonra yüzyüze yapılacaktır.

5. Dönem 2 öğrencilerinin MED 204 ve MED 206 ders kurulları ile Dönem 3’ün MED 304 ve MED 306 ders kurullarının teorik ders sunuları ERUDM üzerine yüklenmiştir. Pandemi süreci sona erdikten sonra öğretim üyeleri ve öğrencilerden gelecek taleplere göre bazı dersler yüzyüze tekrar anlatılabilecek, pratik uygulamalar tamamlanacak ve sınavları bundan sonra yüzyüze yapılacaktır.

6. Madde 4 ve 5’de belirtilen tekrar anlatılacak teorik dersler sırasında yoklama yapılması düşünülmemektedir. Bu derslere sadece istekli olan öğrencilerin katılması beklenmektedir.

7. Dönem 4 ve 5’de bulunan klinik derslerin bir kısmının sunuları ERUDM üzerine yüklenmiş olsa da amaç öğrencilerimizin evde bulundukları süreyi değerlendirmeleri olup bu derslerin tamamının ve sınavlarının pandemi süreci sona erdikten sonra yüz yüze yapılması planlanmaktadır.

8. Pandeminin akut dönemi sona erse bile tüm derslerin ve sınavların sosyal mesafe kurallarına uyularak, maske ile yapılması planlanmaktadır.

9. Dönem 6 öğrencileri ile ilgili duyuru daha önce yapılmıştır.

10.Pandemi süreci henüz sona ermediği için kesin bir takvim vermek şu anda mümkün değildir. Ancak takvim belirlendiğinde eğitimin başlangıcından en az iki hafta önce web sayfası üzerinden öğrenciler ile paylaşılacaktır.

İlanen duyurulur.

Tıp Fakültesi Dekanlığı