• 25-12-2019

Dr. Öğrt. Üyesi Halil Ulutabanca

KONFERANS
MULTİDİSİPLİNER BİR ALANDA ÇALIŞMAK
Ömer Demirkaya - (Aselsan Sağlık Direktörü)

SORU CEVAP

Konuşmacı
ÖMER DEMİRKAYA
(ASELSAN SAĞLIK DİREKTÖRÜ)

Elektronik mühendisi, Biyomedikal Mühendisi ve Medikal Fizikçi.

1987 yılında ODTU Gaziantep mühendislik fakültesi, Elektrik Elektronik mühendisliğinden mezun oldu. Doktora derecesini 1997 yılında Ohio State University (Columbus, ABD) Biyomedikal Mühendisliği bölümünden aldı. Doktora çalışmalarını/araştırmalarını Cleveland Clinic Foundation'da yaptı. Doktora sonrası, MicroCT görüntüleme sistemleri üzerine çalışmak üzere yaklaşık iki yıl boyunca Mayo Clinic, Rochester, Minnesota'daki Fizyolojik Görüntüleme Araştırma Laboratuvarı'nda araştırma görevlisi olarak bulundu. Daha sonra Kral Faysal İhtisas Hastanesi ve Araştırma Merkezi'ne (KFSH&RC, Riyad, Suudi Arabistan) bilim insanı olarak katıldı. Biyomedikal Fizik bölümünde, on iki yıl boyunca bilim insani ve klinik medikal fizikçi olarak, görüntüleme cihazları ile ilgilenen kısmın başkanlığını yaptı.  2010 ve 2012 yılları arasında Amerika’da Food and Drug Administration’de (FDA) commisioner’s fellow olarak bulundu. 2012 de tekrar Kral Faysal ihtisas Hastanesi ve Araştırma Merkezi'ne döndu. Aralık 2018’den bu yana, Aselsan’da önce Sağlık Sistemleri Sistem Mühendisliği müdürü, şu anda Program Sağlık Sistemleri Program Direktörü olarak çalışmaktadır.

Temel uzmanlık alanı medikal fizik ve medikal görüntüleme sistemleridir. Nükleer tıp fizikçisi olarak Amerika’daki American Board of Science in Nuclear Medicine (ABSNM) adlıkurumdan Moleküler Görüntüleme bilimi ve nükleer tıp fiziği ve instrümentasyon sahalarında ayrı ayrı sertifikaları vardır.

2020 Kurban Bayram Kutlaması

Ekleme Tarihi: 04-08-2020

2020 2021 Yatay Geçiş Duyurusu

Ekleme Tarihi: 19-08-2020

DÖNEM VI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Ekleme Tarihi: 22-07-2020