47. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

Tıp Fakültemiz tarafından 47. dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

Marianne Molu Anfi de düzenlenen mezuniyet törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Recai Kılıç, Genel Sekreterimiz Murat Yenisu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, mezun öğrencileri tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, ERÜ Tıp Fakültesi’nin ERÜ Tıp Fakültesi’nin sunduğu sağlık hizmetinde sadece şehrin değil, Türkiye’nin önemli ve saygın fakültelerinden birisi olduğunu söyledi. Rektörümüz Çalış, “Üniversitemizin temelini oluşturan 53 yıllık geçmişe sahip Tıp Fakültemiz, tıp bilimindeki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadrosuyla, gerek eğitimde, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde, gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetinde, sadece üniversitemizin ve şehrimizin değil, Türkiye’nin yüz akıdır. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından da akredite olan Tıp Fakültemizin, yükselen başarı grafiği ile gelecekte uluslararası alanda da adından söz ettiren bir eğitim kurumu olacağından hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi. Dönem birincisi Nadide Yıldız’ın mezuniyet kütüğüne plaket çaktığı tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

VİDEO LİNKİ : https://www.youtube.com/watch?v=WY0Ob9U5LVc&t=211s