Uluslararası Öğrenci Staj Programı 2024

Malumları olduğu üzere, Başkanlığımız tarafından Türkiye Bursluları öncelikli olmak üzere ülkemizdeki uluslararası öğrencilerin öğrenim süreçlerinin en verimli şekilde geçirilmesi amacıyla faaliyetler yürütülmektedir. Bu çalışmalar dahilinde, uluslararası öğrencilere ülkemizdeki işletme ve kurumlarda staj yapabilme imkânı sunulması Başkanlığımızca son derece önemli görülmüş ve bu bağlamda 2021 yılında Uluslararası Öğrenci Staj Programı oluşturulmuştur.

Program ile, uluslararası öğrencilere deneyim aktarımı, saha tecrübesi edinimi gibi birçok hususta katkı sağlanarak ileride ülkeleriyle yapılacak iş birliklerine zemin hazırlamak amacıyla Kurumunuz bünyesinde çalışma alanlarınıza en uygun öğrencinin belirlenerek staj imkânı sağlanmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Sürecin kurumlar bünyesinde kolaylıkla yürütülebilmesi adına halihazırda Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Sakarya şehirlerinde yaz tatili döneminde (15 Temmuz - 20 Eylül 2024) 6 hafta (30 iş günü) sürmesi planlanan Uluslararası Öğrenci Staj Programı kapsamında, öğrencilerin staja ilişkin prim ödemesi Başkanlığımız ve öğrencinin eğitim aldığı üniversiteyle yapılan protokol gereği ilgili üniversite tarafından karşılanacaktır.

Uluslararası Öğrenci Staj Programı 2024.pdf

08 Şubat 2024 Perşembe