Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi

KASKİ yetkilileri ziyaret edilerek teşekkür plaketi verildi.

Kayseri il genelinde içme ve kullanma suyunun temin edilmesi, dağıtılması ve kontrol edilmesi KASKİ tarafından yürütülmektedir. Ayrıca atık suların arıtılması, alıcı ortama verilmesi de KASKİ denetimindedir. Tıp fakültesi 6. Sınıf öğrencilerinin su ile ilgili bu uygulamaları yerinde görmeleri amacıyla kırsal hekimlik stajı içerisinde KASKİ ziyaret edilmekte, burada su ile ilgili kavramlar KASKİ yetkilileri ile tartışılmakta, su kaynaklarının nasıl kontrol edildiği yerinde gösterilmekte ve ayrıca KASKİ’ye ait laboratuar ziyaret edilerek su analizi hakkında bilgi verilmektedir. Daha sonrasında da KASKİ denetimindeki atık su biyolojik arıtma tesisi ziyaret edilmekte ve suyun nasıl arıtıldığı öğrencilere gösterilmektedir. Bu uygulamalar sırasında verdikleri destekler nedeniyle KASKİ yöneticilerine 05.06.2018 tarihinde yapılan eğitim gezisi sırasında teşekkür plaketi verilmiştir.

kayseri web tasarımı kayseri web tasarım