Dönem V öğrencilerine duyurulur

2024-2025 yılında eğitim öğretim sisteminde değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik sonucu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SINAV HAZIRLAMA, UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI değişmiştir.

Yönergenin sekizinci bölüm 27. Maddesinde “ Dönem IV ve dönem V öğrencileri her klinik ders/klinik ders bloğu sonunda sınava alınır. Klinik ders blok sözlü sınavları; bloğu oluşturan anabilim dallarındaki öğretim üyelerinin ortaklaşa oluşturdukları en az iki kişilik jüriyle veya her bir anabilim dalı tarafından blok sonunda ayrı ayrı yapılabilir.” ifadesi yer almaktadır.

Ancak sınavların blokların bitiminde yapılması gerekirken bazı blokların blok bitiminden önce sınav yaptığı tespit edilmiştir. Sehven yapılan bu erken sınavların, gruplar arasındaki standardizasyonu bozabileceği nedeniyle, Dekanlık tarafından blok süresinin sonunda sözlü ve teorik sınavların tekrarlanması uygun görülmüştür.

01 Ekim 2024 Salı